Ідея бізнесу – відкриття міні-пекарні

відкриття міні-пекарніХлібопекарська продукція завжди буде користуватися стійким попитом у споживача, тому ця галузь у харчовій промисловості займає одну з лідируючих позицій. Основну частку ринку насичують вироби великих хлібозаводів і комбінатів, які займаються безперебійним і масовим випуском продукції. Конкуренція досить жорстока, особливо у сфері виробництва стандартного асортименту чорного і білого хліба. Однак міні-пекарні здатні запропонувати покупцеві свої безперечні переваги – мобільність і різноманітні невеликі хлібні вироби, виготовлені за цікавою рецептурою: булки, багети, батони, булочки, в тому числі дієтичні або національні вироби.

Міні-пекарням легше слідувати попиту споживача, часто міняючи асортимент, без великих капіталовкладень для модернізації обладнання. Свіжість продукції, безперебійність постачання, домашній смак хліба – от, чим може спокусити виробник будь-який супермаркет і мережевий магазин, які потребують такого постачальника. Завдяки цьому, випічка хліба – бізнес, що досягає рентабельності в 50-60%.

Вирішення організаційних питань

Для заняття міні-пекарні бізнесом підприємець спочатку повинен визначитися з технологією виробництва – а саме, повний або неповний цикл. Повний цикл передбачає виготовлення хлібобулочних виробів: від замісу тіста, формування асортименту, контролю процесу випікання і до перевірки органолептичних властивостей товару. Початкові інвестиції в такому випадку будуть значними – близько 70-80 тис. доларів.

Бізнес ідея втілення неповного циклу передбачає значно менші стартові витрати, приблизно $ 3.5 тис., при цьому асортимент хлібобулочних виробів, виготовлених на основі заморожених напівфабрикатів, більш широкий. У даному випадку виробничий процес, це три етапи – розморожування, випічка і продаж. Площа, необхідна для розміщення виробництва 4-10 кв.м.

Починаючи бізнес з відкриття міні-пекарні, треба визначитися з вигідним розташуванням торгових точок, які бувають і пересувними. У відповідних органах необхідно отримати дозвіл на торгівлю і оформити санітарні книжки на продавців. Також обов’язкова реєстрація в якості індивідуального підприємця.

Обладнання, необхідне для роботи: конвекційна піч, расстоечний шафа, теплова вітрина, противні з нержавіючої сталі, морозильна скриня. Професійні технологи вироблять налаштування обладнання і навчать персонал. 2-4 людини здатні впоратися з обслуговуванням комплекту сучасного хлібопекарського обладнання. Кількість змін впливає на склад персоналу, до якого додайте водія і бухгалтера.

Передбачувана прибуток

Правильний вибір асортименту випічки і грамотна цінова політика, забезпечать широке коло покупців. Цьому допоможуть і додаткові послуги – цільова доставка в офіс або будинок.

Для відповіді на питання, як заробити гроші на міні-пекарні, слід розрахувати очікуваний прибуток, з урахуванням торгової націнки, що досягає 100% і середньої кількості людей, які скористаються послугами торгової точки. Обсяг продукції, який здатна випустити одна міні-пекарня, становить близько 0,5-1 т / добу. Більші випускають добовий обсяг в 10-12 тонн.

Міні-пекарні можуть приносити прибуток до 30 до 100 тис. рублів на місяць і термін окупності їх – менше півроку. У нашій країні ніша хлібобулочного виробництва всього на 4-6% заповнена міні-пекарнями. Значить для заповзятливих бізнесменів представляється величезне поле діяльності і складається досить сприятлива ситуація для інвестування в хлібний ринок.

Шафа купе на замовлення в Івано-Франківську фото та ціни.
Вы можите залишити коментар.

Написати коментар

XHTML: Ви можете використовувати ці теги: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>